Peltikaton maalaus

Peltikatto on Suomessa yleisin katon rakentamismateriaali, eikä syyttä, sillä onhan peltikatto erittäin kestävä ja luotettava materiaali. Paraskin tarvitsee kuitenkin välillä huoltoa, ja silloin tulee usein kyseeseen maalaus.

Hoidamme peltikattojen maalaukset, oli kyseessä sitten omakotitalo, tai suuri taloyhtiö.

Kysy tarjous!

Milloin peltikaton maalaus on ajankohtaista?


peltikaton maalaus helsinki espoo vantaa
Mikäli pinta hilseilee tai on ruostunut, on maalaukselle pikainen tarve. Katon maalipinta saattaa olla myös vain haalistunut auringon säteilyn vuoksi, ja uudelleen maalauksella palautetaan alkuperäinen värisävy. Sinkityt konesaumakatot olisi hyvä maalata 10-20 vuoden välein, ennen ongelmien syntymistä.

Peltikaton maalaustarve riippuu katon kunnosta, iästä ja ympäristöstä.
Säärasitukset ja ilmansaasteet vaikuttavat maalipinnan kestävyyteen. Ympäristön rasitukset, kuten vesisade, ilmasta tiivistyvä kondenssikosteus ja lumen sulamisvesi kastelevat ja kuluttavat kattopintoja. Ilmansaasteet, kuten rikki- ja typpioksidit, esiintyvät etenkin kaupunki- ja teollisuusilmastoissa ja kulkevat pitkiä matkoja ilmavirtausten mukana. Myös meri-ilmassa kulkeutuvat suolat ovat kattopinnoille haitallisia. Yhdessä kosteuden kanssa ne saattavat aiheuttaa korroosiota, rapautumista ja mikrobien kasvua.

Voimakkaat lämpötilan vaihtelut rasittavat kattomateriaaleja. Auringon lämpösäteily nostaa tummien kattojen lämpötiloja jopa 60–70 ºC:een, mikä nopeuttaa kattojen vanhenemista.

Maalin irtoaminen, haalistuminen, liituuntuminen, säröily ja naarmut ovat merkkejä katon korjaustarpeesta.

Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille, niin tarkistamme kattosi kunnon ja teemme tarjouksen katon maalauksesta!

Miksi peltikaton maalaus on tärkeää tehdä ajoissa?


omakotitalon peltikatto maalauksen tarpeessa
Peltikatto tarvitsee ajoittain hoitoa aivan kuten mikä tahansa muukin kate. Maalin tarkoituksena on paitsi antaa pinnalle haluttu ulkonäkö, myös suojata katemateriaali erilaisilta ulkoisilta tekijöiltä ja pidentää näin sen käyttöikää.

Katolla voi olla jopa 50 vuoden takuu, ja säilyttääksesi sen, sinun pitää huoltaa kattoa asianmukaisesti.
Mikäli peltikaton huoltoa on laiminlyöty ja kate on siitä johtuen päässyt huonoon kuntoon, ei valmistajan takuu sitä korvaa. Katon käyttöikä lyhenee merkittävästi, jos paljas pelti ehtii tulla esiin ja ruostuu sään vaikutuksesta.

Katon maalaus siirtää siis kallista koko katon uusimisen tarvetta jopa vuosikymmenillä.

Maalaus antaa pitävän suojan


Ajoissa tehdyt katon huolto- ja maalaustyöt lisäävät merkittävästi katon käyttöikää, sekä nostavat kiinteistön arvoa.

Maalauksen hyödyt katolle:

  • Värin ja kiillon pysyvyys
  • Säärasituksia kestävä maalikalvo
  • Uuden ja vastamaalatun näköinen pinta vielä vuosienkin kuluttua
  • Erinomainen kemiallisen ja mekaanisen rasituksen kesto
  • Oikea värisävy

Kannattaako vanhaa peltikattoa maalata?


peltikaton maalaus ohjeet

Mikäli katto pitää vettä, ja se on muutenkin ryhdissään, on maalaus usein kannattavampaa kuin koko katon uusiminen. Näin saadaan siirrettyä kattoremonttia taas seuraavat 10-15 vuotta.

Vanhaa peltikattoa maalatessa on hyvä arvioida maalipintojen yhteenlaskettu paksuus, koska paksut maalikalvot kasvattavat maalin hilseilyriskiä.
Jos edellisellä kerralla käytetty maali on tiedossa, on hyvä valita mahdollisimman saman kaltainen tuote edelleen. Mikäli vanha maali on arvoitus, on suositeltavaa käyttää vesiohenteista maalia, koska se sopii myös liuotinohenteisen maalin päälle.

Uskommekin, että sinkittyä rivisauma- eli konesaumakattoa ei usein tarvitse vaihtaa uuteen koko rakennuksen elinkaaren aikana, jos sitä huolletaan asianmukaisesti.

Uuden sinkityn peltikaton maalaus


Sinkitty teräsohutlevy on yleisin maalattava kattomateriaali. Mikäli asennutit juuri uuden sinkityn peltikaton, sitä ei kannata maalata heti, vaan antaa ensin hapettua yhden vuoden ajan maalin parhaan mahdollisen tartunnan takaamiseksi.

Voinko hoitaa maalauksen itse?


Katon huoltomaalauksen voit tehdä myös omatoimisesti itse, jos siinä ei näy pahempia ulkoisia vaurioita ja tartunta pintaan on hyvä. Katolla liikkuessa pitää aina käyttää asianmukaisia putoamissuojaimia.

Ennen maalausta kannattaa katto pestä huolellisesti peltipesuaineella ja korkeapainepesurilla sekä maalina käyttää katoille tarkoitettua vesiohenteista maalia. Käytä tarvittaessa pohjamaalia.
Mikäli näet katossa merkittäviä ulkoisia vaurioita tai pinta on epätasaisesti haalistunut, on syytä olla yhteydessä alan ammattilaiseen, sillä ammattilainen osaa arvioida tehokkaimman korjaustavan ja näin pelastaa mahdolliselta kattoremontilta.

Mitä pidemmälle vauriot on päässeet etenemään, sitä tärkeämmäksi tulee ammattilaisen pohjatyöt ja pinnoitteet. Näin saavutetaan pisin mahdollinen huoltomaalausväli.

Maalaus siveltimellä vai ruiskulla?


Maalaamme kaikki konesaumapeltikatot siveltimellä, koska siveltimellä tehty pinta kestää paremmin, kuin ruiskumaalattu.  Siveltimellä maalatessa maali tarttuu alustaansa paremmin, koska maali ikään kuin hierotaan alustaan kiinni.

Ruiskumaalaamalla saadaan kyllä nopeasti ja helposti siistin oloinen pinta, mutta se ei välttämättä ole yhtä kestävä kuin sivellintyönä tehty. Ruiskumaalausta tehdään kuitenkin tapauskohtaisesti myös peltikattoihin, esimerkiksi silloin kun kyseessä on profiilipeltikaton maalaus.

Rivitalon tai kerrostalon peltikaton maalaus


kerrostalon rivitalon peltikaton maalaus helsinki espoo vantaaMaalausmetodit ovat samat, kuin omakotitalon peltikaton maalauksessa.
Taloyhtiöissä korostuu viestinnän merkitys, koska asukkaita on paljon. Tiedotamme maalaustyöstä ja sen aiheuttamista meluhaitoista asukkaita etupainotteisesti närkästyksen välttämiseksi.
Suojaamme myös tarvittaessa mahdolliset istutukset, sillä pesu- ja maalausroiskeet eivät tee niille hyvää.

Erityisesti jyrkillä lappeilla tulee kysymykseen putoamissuojainten lisäksi myös nostokalusto. Omalla nostolava-autollamme yllämme jopa 34 metrin työkorkeuteen.

Peltikaton maalauksen vaiheet


pelti katon pesu peseminen ja huolto
Kattopinnan huolellinen tarkastus

Tarkastetaan katon maalipinnan ja läpivientien kunto sekä kattoturvatuotteiden kiinnitykset vahinkojen ja tapaturmien välttämiseksi.

Ruosteen ja hilseilevän maalin poisto

Jos katon vanha maalipinta hilseilee, irtonainen maali poistetaan mekaanisesti teräsharjalla.
Ruostuneet alueet puhdistetaan metallinkiiltoiseen pintaan teräsharjaamalla jotta ruoste ei pääse leviämään uuden maalipinnan alla.

Peltikaton pesu

Katto pestään peltipesuaineella ja huuhdellaan huolellisesti korkeapainepesurilla.
Maalattavan pinnan pitää olla puhdas jotta maali tarttuu alustaansa.

Paljaiden peltipintojen pohjamaalaus

Puhdistetut ja pestyt paljaat peltipinnat pohjamaalataan ruosteenestopigmenttiä sisältävällä pohjamaalilla.
Pohjamaalaus suojaa kattoa ruostumiselta ja antaa hyvän tartunnan pintamaalille.

Peltikaton pintamaalaus

Pintamaalaus suoritetaan perinteisesti sivellintyönä, jotta varmistetaan maalin paras mahdollinen tartunta ja pysyvyys.
Jos kyseessä on uusi, maalamaton sinkitty peltikatto niin katto maalataan aina kahteen kertaan.

Loppusiivous

Viemme maalausjätteet ja työvälineet mennessämme.

Peltikaton maalaus hinta


Peltikaton maalauksen hinta riippuu täysin maalattavasta kohteesta.

Hintaan vaikuttaa katon kunto (pohjatöiden määrä, hilseilevä maali, ruosteen poisto) ja olosuhteet: (katon jyrkkyys, mahdollinen nostimen tarve).

Mikäli peltikaton maalaus on ajankohtaista, ota yhteyttä ja sovitaan ilmainen kartoituskäynti jonka pohjalta saat kirjallisen tarjouksen katon maalauksesta!

Muista kotitalousvähennys


Kuluttaja-asiakkaana olet oikeutettu vähentämään 50 % katon maalauskuluista kotitalousvähennyksenä.
Lue lisää kotitalousvähennyksestä: vero.fi

Toimimme alueilla


Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Tuusula, Järvenpää, Kerava, Hyvinkää, Nurmijärvi, Vihti, Karkkila, Lohja, Siuntio, Karjaa, Kirkkonummi, Inkoo ja muut lähialueet.

Emme ole suinkaan rajanneet toimintaamme vain Uudenmaan alueelle – tulemme sinne missä asiakkaamme meitä tarvitsee!

Teemme myös


Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille


045 111 1996

info@merilainenyhtiot.fi

5 + 1 =

Ota yhteyttä

Pyydä meidät ilmaiselle arviokäynnille, se ei sido sinua mihinkään!

7 + 1 =